4.3.2013

Helppoa ja nopeaa


Puolenpäivän aikaa kävin kyläilemässä tässä blogissa [Linkki] ja totesin kommentissani, että tänään taidan valmistaa kevyttä ruokaa, kun bloginkirjoittajan ottamia herkullisen näköisiä kuvia katsellessani tuli jo niin täysinäinen olo. Mitä sitten tein?


Aivan yksinkertaista riisipilahvia lisänä raejuustoa, vihreitä papuja  ja pannulla paistettua kaali-porkkana-(purjo)sipuliseosta.
Tarvitaan:
4 porkkanaa
1/2 l suikaloitua kaalia
1-2 purjosipulia
öljyä
suolaa, mustapippuria
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Suikaloi kaali juustohöylällä. Leikkaa purjo renkaiksi. Laita pataan/pannuun öljy/margariini/voi ja kypsennä porkkanaraastetta muutaman minuutin ajan. Lisää purjorenkaat ja kaalisuikaleet ja jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ruoan jälkeen tarjottiin


kahvit ja itsetehdyt Delicatopallot. Tyttö oli tehnyt niitä lahjaksi eilisille syntymäpäiville  tämän netistäkin löytyvän ohjeen mukaan [Linkki]. (Varmaan löytyy suomeksikin). 

**************

Takatalvi on vienyt kaikki ajatukset kevään tulosta,



joten jatkamme lintujen ruokkimista edelleen. Tässä mökki täynnä siemeniä,  

 mutta pähkinöitäkin löytyy niitä rakastaville, siitä pitää pikkutyttö huolen.




11 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa täälläkin nuo sapuskat, mutta meillä syödään nyt leftovers. Noita delicatoja kokeilen kuuden kilon painon pudotuksen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen riisin ystävä, voisin syödä sitä joka päivä. Luulisin. Ota nyt edes yks delicato. Olisit jättänyt väliin sen semifreddopalan tässä taannoin, siinähän oli reippaasti kaikenlaista.

      Poista
  2. Syön riisiä erittäin harvoin, itse en laita koskaan paitsi jouluna riisipuuroa. Muut kyllä maistuisivat hyvin. Ja varmaan linnuillekin maistuu, kun on noin hienot mökit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä mun kaverini söisi perunaa joka päivä, joten minä taas saan riisiä harvemmin kuin haluaisin.
      Sinäpä sanoit, miksi linnut tänne tulevat suurin joukoin, nuo mökithän niitä houkuttelevat:-)

      Poista
  3. Hyvältä tämäkin ruoka näyttää. Riisiähän syötiin mekin G:n luona. Minä voisin syödä riisiä useammin, mutta kuten sinun, niin myös minunkin kaverini söisi perunaa vaikka joka päivä.
    Ja yhdyn Allun sanoihin, noita delicatoja syön sitten kun paino putoaa, vaikka herkullisia ovatkin. - Kiva että linnuille riittää ruokaa talven tuiskuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt pitää sinullekin huomauttaa: miksi menit syömään siellä rouva G:n luona sellaisia määriä, että et voi tällaista pientä suklaapalloa ottaa iltapäiväkahvisi seuraksi ☺. Ota nyt vaan. Noissahan on suurin osa kaurahiutaleita, eivät ole siis kaloripommeja muuten kuin nimeltään.

      Poista
    2. Kiitos vaan. Jos olisin arvannut rouva G:n luona, että tarjoilisit noin maittavaa jälkkäriä, niin ehkä olisinkin jättänyt vähän tilaa vatsaan.

      Poista
  4. Helppoa, nopeaa ja kevyttä ruokaa ainakin näin viikolla, siinä hyvä tavoite. Samoja keittokirjoja on minullakin, Vivi-Ann Sjögren on suosikkini. Lautasen alla oleva tabletti on kaunis, meillä on samanlainen vahakangas keittiössä. Erittäin kätevä varsinkin lastenlasten aikana.

    Lintujen ruokkiminen jatkuu. Siemenet, pähkinät ja talipallot maistuvat ja porkkanat jänikselle. Päivisin käy pari oravaakin syöttöpaikalla, joten mieluista seurattavaa riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vivi-Annista on vain pakko pitää, hän kertoo niin kiehtovasti ruoasta meillä ja muualla, matkustamisesta ja eri kulttuureista. Hesarin Kuukausiliitteestä luin aina ensimmäisenä hänen kirjoituksensa.
      Kun ei tuolla lumen peittämässä puutarhassa vielä voi tehdä mitään, saa Puutarhurin parhaat muistuttaa tulevan kesän touhuista.

      Poista
  5. Tuo toinen kuvahan on kuin suoraan jostain sisustusblogista :) Kuten arvannetkin, en ole sisustusblogien ystävä, mutta kuvasi on hieno.

    Delicatobollar, mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ☺ ☺ ☺ Meinaat, että olen matkinut, vai? Joo, olet ihan oikeassa. Selitys: asettelin ne tuohon noin, koska ajattelin maalata pienen akvarellin aiheesta, mutta sitten iski laiskuus ja tuo "sisustusblogivalokuva" sai kelvata. Voinhan sen kuvan vielä maalatakin, jos intoa riittää.
      Bravo! Nautitaan yhdessä noita synttärisankarin delicatoja. Hyvä kun Allu ja Sira eivät ottaneet, voimme ottaa vaikka kaksi;-)

      Poista