28.11.2016

Valkoista on ☃

Edellisen postaukseni kuvat olivat niin synkkiä, että melkein ahdistuin, jos satuin katsomaan niitä. Oli aivan pakko korvata ne näillä valoisammilla!




Eilen tuli lunta koko päivän, tai oli suorastaan kauhea lumimyrsky, mutta tänään saimmekin sitten nauttia raikkaan valkoisista maisemista. Ja miten tuo lumi valaiseekaan, synkkyys on tipotiessään.  (Tässä kohtaa aloin ihmetellä tuota tipo-liitettä ja tavalleni uskollisena ja kielen kiemuroista kiinnostuneena kävin ottamassa selvää KLIK).




Ei lunta nyt aivan näin paljon ole kuin kuvasta voisi luulla.  Korkean kiven päällä kasvavat puolukanvarvut vain saivat ottaa vastaan ne pahimmat pohjoistuulen mukana tulleet lumituiskut.  
Lainataanpa Wikipediaa: Tuisku on lunta,  joka on jo satanut maahan, ja noussut siitä uudelleen ilmaan tuulen mukana. Se muistuttaa ulkonäöltään ja fysiikaltaan autiomaiden hiekka- tai pölymyrskyjä.
Lumituiskua syntyy, kun lumi on riittävän kuivaa eikä muodosta hankea ja tuuli on tarpeeksi kovaa.  Lumituisku saattaa kinostaa lunta auratulle tielle ympäröiviltä pelloilta. Se voi olla vaarallista liukkauden, huonon näkyvyyden ja hiihtäjien eksymisvaaran takia.
Lentosääpalvelussa erotellaan matala tuisku  ja korkea lumituisku, joista jälkimmäinen haittaa näkyvyyttä kahden metrin korkeudessa ja ylempänä.
Oli todella hauskaa 😖 ajaa teillä, joista ei pahimman tuiskun aikana reunoja erottanut.



Mutta tänään pääsi  metsäpolulla kulkemaan aivan mainiosti.



22.11.2016

Harmaata on



Kuva otettu tänään aamupäivällä! 




Onneksi nyt on sentään melko lämmintä,



nämä puhelimet kun eivät pidä pakkasista. Nyt on ainakin minun omallani lämpimät oltavat  taskussa talvisilla kävelylenkeillä, kun virkkasin sille oman "raitapaidan", ohje on jälleen Molla Millsin.



Harmaa linja jatkuu. Tällä kertaa en sääli pakkasella palelevaa puhelinta, vaan sormia, jotka sitä naputtelevat.  Kotivinkissä oli sopiva ohje 11veelle lahjaksi tai muuten vain annettavaksi. Arvaan, että koulun jälkeen bussia odotellessa ovat kädet kohmeessa, kun pitää seurata, onko whatsappiin ja juutuubiin tullut jotain uutta koulupäivän aikana. 



Piristytään hiukan ja siirrytään oranssiin!  Löysin kaupan hyllyltä uuden tuotteen: Hernerouheen. Koska tämä mun kaverini on toivonut hernekeittoa jo pitemmän aikaa, ajattelin kokeilla keiton sijaan hernerouheesta tehtyjä kasvispihvejä. 



                          Pihvien mausteena käytin oman kasvimaan yrttejä. 



Myssyfarmin sivuilta näyttääkin löytyvän mielenkiintoisia juttuja, myssyjäkin, joten taidan siirtyä nyt sinne. 




3.11.2016

Ensilumi



ENSILUMI

Niin hiljaa, kuin varkain,
niin ääneti se hiipi
ohitse silmäin arkain,
se keiju lumisiipi.

Niin hiljaa, laill' aaveen,
niin varpaillaan se hipsi,
vain hymyn jätti, haaveen,
se keiju lumiripsi.

Niin hiljaa, kuin höyhen,
niin hellästi se koski
sydäntä rikkaan, köyhän,
se keiju lumiposki.

Niin hiljaa, laill' ihmeen,
se saapui ja se lähti
ja jätti valkovihmeen,
se keiju Lumitähti.

-Yrjö Jylhä-


Paras ottaa runo avuksi kuvaamaan eilen satanutta hienoa, hentoista ensilunta. Runo löytyi jälleen teoksesta Suomen vuosi, kerroin siitä esimerkiksi täällä [klik].