24.1.2017

Kunnon talvea odotellessaTänään on vihdoinkin jopa muutama pakkasaste ja lumikin pysyy maassa. Linnut olivat heti ahkerina keräämässä ravintoa selvitäkseen tulevasta pakkasyöstä. Tässä ripustan puuhun uusinta,  Kölnistä KLIK tullutta design-lintulautaa, siinä oli valmiiksi jopa auringonkukansiemeniä alkupaloiksi. Kävin katsomassa täällä  Side by Side- sivuilla muitakin tuotteita ja löytyihän siellä vaikka mitä kivaa.
Niin ja nuo hienot lapaset, jotka tuossa näkyvät, tulivat myös Saksasta, Berliinistä KLIK.
Kainuun lapasethan nuo ovat enkä väsy niitä ihailemaan!
Tämä mun kaverini valitti, että kun nyt on tullut hiukan harmaata sinne ja tänne hiuksiin ja partaan, olisi kiva saada hiukan iloisempi pipo väriä antamaan. Langan hän valitsi itse ja minä tartuin puikkoihin.

Edellisessä postauksessa aloittamani  torkkupeite on edennyt 24 kerrokseen eikä niitä tammikuisia kylmän päivän värejä ole saanut käyttää vielä ollenkaan. Ehtiihän tässä vielä!
9 kommenttia:

 1. Onpas hienot lapaset tai meillä sanottiin muistaakseni tumput. Tai olisko vanhemmat sanoneet lapaset, mutta muu ympäristö puhui tumpuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,on ne hienot nuo vanttuut. Viime hetkellä muutin ne lapasiksi,joka taitaa olla yleiskieltä:) Tumputkin on kyllä tutut.

   Poista
 2. Meillä päin sanottiin vanttuut ja naapurimme, joka oli kotoisin Pohjois-Karjalasta kutsui lapsia tumpuiksi. Lapaset taitaa olla kirjakieltä. Kuinka paljon lankaa olet varannut tuohon peitteeseen. Alku näyttää hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä piti mainita, että hienot värit tuossa myssyssä on.

   Poista
  2. Hauskoja nämä murteet. Luulin muuten, että vanttuut on länsisuomalainen sana, joka tulee ruotsin vante/vantar-sanasta, mutta ei sitten olekaan. Luotan siihen, että saan tarvittaessa lisää lankaa. On vaikea arvioida menekkiä, kun ei näköjään säitäkään enää pysty ennustamaan. R:n myssystä tuli iloisen kirjava, luulin että tuosta langasta tulisi raitaa, kuten sukista, jotka kudoin aikaisemmin.

   Poista
 3. Vantuut ovat kai länsisuomalaista perua, eli sana tullenee ruotsista. Äitini tuli Pohjois-Pohjanmaalta ja hän oli aikoinaan asunut Kemissä, joten hänellä oli paljon näitä ruotsalaisperäisiä sanoja. Ja vaikka isäni olikin syntynyt Kainuussa, oli hänelläkin samantyylisiä sanoja; esim. hantuuki ja kahveli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hantuuki, kahveli, ihan tulee lapsuus mieleen!

   Poista
 4. Upeat lapaset tai vanthut, kuten meillä sanotaan, ja kertakaikkiaan hienoja tuotteita tuossa saksalaisessa nettikaupassa. Melkein tekee mieli tilata sieltä pari jutut... Tuota teon alla olevaa peitettä ihailen aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää hauskoja murresanoja:) Lintulaudan lisäksi pidin minäkin monesta asiasta tuolla nettikaupassa ja houkuttelevat tilaamaan.

   Poista